طراحی سایت

تجربۀ سال‌های متمادی کارشناسان ثبت دنیز در خصوص طراحی سایت و تجارت بدست آمده در بستر وب با بهترین نیروهای متخصص، حاکی از این است که حتماً نباید طراحی سایت گران قیمتی داشته باشید تا موفق شوید. شما می‌توانید با کمترین هزینه نیز یک سایت کامل و عالی طراحی کنید. فقط کافی است با اصول طراحی سایت آشنا باشید. به دلیل نا به سامان بودن وضع بازار، داشتن یک فروشگاه اینترنتی آنلاین یا سایتی برای ارائۀ مطالب یک شرکت جهت جذب مشتری می‌تواند خیلی به کسب و کار سنتی شما کمک کند.

گاهی ساده‌ترین راه، بهترین راه است. مثلاً اگر می‌خواهید یک کسب و کار خوب در بستر وب داشته باشید. لازم نیست حتماً طراحی سایت یاد بگیرید. شما می‌توانید با کمترین هزینه با طراحان خوب و حرفه‌ای در مجموعۀ دنیز تماس بگیرید.

 طراحی سایت مناسب نمی‌تواند به تنهایی نتیجۀ خوبی از فعالیت یک سایت ارائه دهد؛ بلکه سایتی ارزشمند است که علاوه بر طراحی سایت مناسب، دامین خاصی داشته باشد و اصول برندینگ و سئو را نیز رعایت کرده باشد. دامین سایت خود را می‌توانید همان نام برندی که ثبت کرده‌اید قرار دهید. اگر برند خود را ثبت کرده باشید و در دامین‌های .ir برند شما به عنوان دامین کسب و کار شخص دیگری ثبت شده باشد، می‌توانید از طریق شکایت در مراجع قضایی این دامین را به دستور مراجع قضایی به نام خود ثبت کنید.

اصول برندینگ نیز زمانی معنا و مفهوم پیدا می‌کند که شما ثبت برند داشته باشید. نکتۀ بعدی اصول سئو است که مربوط به محتوای یک سایت است. حین و بعد از طراحی سایت لازم است اصول سئوی سایت خود را نیز تقویت کنید تا موتورهای جستجوی گوگل به راحتی کسب و کار شما را شناسایی کنند.

طراحی سایت چیست؟

در دنیای امروز هر کسب و کار سنتی نیاز به سایت دارد. شما با داشتن یک وب‌سایت می‌توانید عکس، فیلم و حتی محتوای خوب به کاربران ارائه دهید تا در کمترین زمان، گوگل با موتور جستجوگر پر قدرت خود، شما را جزء برترین سایت‌ها در صفحۀ اول به کاربران معرفی کند. از همین طریق شما می‌توانید کاربران را تبدیل به مشتری کنید. حتی می‌توانید با ارائۀ محتوای خوب در سایت، یک سایت خبری یا یک سایت تبلیغاتی موفق داشته باشید. طراحی سایت انواع مختلفی دارد و به تناسب کسب و کاری که می‌خواهید داشته باشید، می‌توانید سایت طراحی کنید.

طراحی سایت پروسه‌ای است که در آن لایه سازی صفحات، تولید محتوا و رعایت اصول گرافیکی در کنار اصول سئو دسترسی را در وب ایجاد می‌کند. داشتن یک سایت موفق نیاز به یک طراحی سایت حرفه‌ای دارد. طراحی سایت، همچون ساختمانی است که قرار است ساخته شود. در ساختمان سازی معمار باید با توجه به شرایط و بستر موجود، مشخص کند هر یک از اجزای لازم در یک ساختمان در کجای نقشه قرار بگیرند؛ این مثال مشابه کاری است که یک طراح سایت انجام می‌دهد.

انواع سایت

انواع مختلف وب سایت را باید بر اساس روش‌های طراحی منحصر به فرد و کاربرد آنها، به وب‌سایت استاتیک، وب سایت دینامیک و وب سایت متحرک تقسیم بندی کرد.

  • وب سایت استاتیک

وب سایت استاتیک یک روش طراحی سایت با زبان برنامه نویسی (css)،(html) و جاوا اسکریپت است. در سایت استاتیک حجم کد بسیار کم است؛ حتماً این نوع سایت‌ها باید توسط طراح حرفه‌ای ساخته شود.

  • وب سایت دینامیک

اما وب سایت دینامیک نوعی طراحی سایت به همکاری برنامه نویسان و سیستم تولید محتوا طراحی می‌شود. در این وب سایت پنلی برای ویرایش و ارسال مطالب جدید وجود دارد. بنابراین افرادی غیر از طراح سایت و حتی مالک، می‌توانند در این پنل انتشار و ویرایش مطالب جدید را انجام دهند.

  • وب سایت متحرک

اما طراحی سایت متحرک به علت گرافیک زیادی که در آن به کار برده شده است، سرعت پایین‌تری نسبت به دیگر وب‌سایت‌ها دارد  و همین موضوع موجب می‌شود در موتور‌های جستجو قابل نمایش نباشد. از این رو به دلیل حجم بسیار بالای گرافیک این وب سایت بسیار کند عمل می‌کند.

این سه موردی که در انواع طراحی سایت عنوان شد از اصلی‌ترین انواع سایت محسوب می‌شوند.

انواع سایت با موضوع فعالیت‌های مختلف

در ادامۀ این مطلب از مجموعۀ ثبت دنیز طراحی انواع سایت با موضوع فعالیت‌های مختلف را نیز برای شما شرح خواهیم داد.

  • طراحی سایت فروشگاهی

اگر محصولی  برای فروش دارید مایل هستیم شما را با طراحی سایت فرشگاهی آشنا کنیم. نمونۀ بارز طراحی سایت فروشگاهی دیجی کالا است. یک سایت فروشگاهی خوب باید با یک طراحی حرفه‌ای انجام شود؛ زیرا کاربر باید بتواند به راحتی محصول مورد نیاز خود را در یک سایت فروشگاهی پیدا کند. بنابراین جزئیات در طراحی سایت فروشگاهی بسیار اهمیت دارد.

  • طراحی سایت شرکتی

سایت‌های شرکتی اصولاً با اهداف و برنامه‌های گوناگونی طراحی می‌شوند. مثل؛ به روزرسانی کاتالوگ، ایجاد سایت با سرویس‌های در دسترس یا ایجاد سیستم‌های پشتیبانی و خدمت رسانی از جمله مواردی هستند که اشخاص می‌توانند در خصوص آنها اقدام به طراحی سایت فروشگاهی نمایند.

  • طراحی سایت خبری

سایت‌های خبری محتوای داغ‌ترین اخبار و مقالات روز را به کاربران ارائه می‌دهند. شما با طراحی سایتی با امنیت و سرعت بالا می‌توانید دسترسی مدیریت حرفه‌ای را در سایت خبری ایجاد کنید.

راه های درآمد زایی از سایت

از راه‌های مختلفی می‌توان در یک سایت درآمد زایی ایجاد کرد. در ادامه به بررسی تک تک راه‌های درآمد زایی وب‌سایت می‌پردازیم. اما در حالت کلی این نکته را به یاد داشته باشید که اگر سایت شما می‌تواند در زمینۀ خود مخاطب زیادی جذب کند، درآمد شما تنیز ضمینی است. حتی هم اکنون سایت‌هایی وجود دارند که در حال درآمدزایی از راه‌هایی هستند که شاید از ابتدای کار روی آن حساب نکرده بودند؛ اما با گذشت زمان و بهبود سایت خود، روش درآمدی دیگری به سایت اضافه کردند. حال در ادامه بیشتر متوجه این موضوع می‌شوید.

  • فروش مستقیم

شاید بگوییم یکی از ساده‌ترین و معروف‌ترین راه‌های درآمدزایی از یک سایت، فروش مستقیم در آن است که خود به دو بخش محصول فیزیکی و محصول غیر فیزیکی تقسیم می‌شود. در فروش فیزیکی یک دسته از محصولات مانند لوازم خانگی در طراحی سایت بارگزاری شده و سایت طبق آن محصول شروع به تولید محتوا و تبلیغات می‌کند تا مخاطبان پیرامون آن محصول را به خود جذب کرده و در گوگل شناخته شود، بعد از آن شروع به فروش محصول خود می‌کند.

مالک سایت می‌تواند برای تسریع در فروش محصولات از سایت‌های واسط مانند «ترب»، «ایمالز»، «ایسام» و غیره کمک بگیرد. البته این کار فقط در صورتی امکان پذیر است که محصول سایت فیزیکی باشد چرا که سایت‌های همکار در فروش مانند ترب و ایمالز و غیره برای محصولات غیر فیزیکی طراحی نشده‌اند. شاید بپرسید محصولات غیر فیزیکی چه محصولاتی هستند؟ در حالت کلی هر محصولی که به صورت شیء نباشد و به صورت دانلودی قابل استفاده باشد را محصول غیر فیزیکی می‌نامیم. مانند فیلم آموزش آشپزی یا خرید یک قالب وردپرسی.

نکتۀ مثبت در رابطه با محصولات غیر فیزیکی هزینۀ تولید آن است. به این صورت که اگر شما بخواهید لوازم خانگی بفروشید با هر بار خرید مشتری، شما نیز باید مقداری از هزینۀ آن را صرف خرید دوبارۀ آن محصول کنید. این در حالی است که اگر شما قصد فروش یک آموزش خاص را دارید، یک بار آن آموزش را ضبط کرده و می‌توانید هزاران بار بفروش برسانید. خوبی دیگر محصولات غیر فیزیکی در مقابل محصولات فیزیکی این است که نیاز به سرمایۀ اولیه کمتری برای شروع کار دارد.

  • همکاری در فروش

قطعاً نام دیجی کالا را همۀ شما شنیده‌اید. دیجی کالا سایتی است که در کنار فروش مستقیم محصولات خود، محصولات دیگران را نیز به فروش می‌رساند و درصد خود را از آنها دریافت می‌کند. البته ترب و ایمالز نیز  همین روند را پیش گرفته‌اند. اما فرق عمدۀ آنها با دیجی کالا در نحوۀ فروش و تقسیم سود است‌. سیستم دیجی کالا به این صورت است که فروشنده‌ها، کالای خود در سایت دیجی کالا می‌گذارند و به ازای هر فروش به دیجی کالا درصد می‌دهند. اما ترب فقط رابطی بین خریدار و سایت فروشنده است و درآمدزایی آن از راه گرفتن پول از فروشنده به ازای اتصال هر خریدار به سایت مقصد است (مثلاً می‌گوید به ازای هر ۲۰۰۰ کاربری که از سایت ترب روی سایت شما کلیک کند، شما باید x تومان به حساب ترب واریز کنید).

  • طراحی سایت برای معرفی و تبلیغ کسب و کار

خیلی از سایت‌ها مانند «نیاز روز» دارای مخاطبان زیادی هستند که شما می‌توانید کسب و کار خود را در آن گذاشته و بابت این کار، به سایت واسط مبلغی پرداخت کنید. همچنین شما می‌توانید برای خود طراحی سایت شخصی داشته باشید. فرض کنید شما کار نصب آسانسور را در سطح کرج انجام می‌دهید؛ می‌توانید یک سایت در زمینۀ آسانسور طراحی کنید تا افراد بیشتری شما را بشناسند و پروژه‌های خود را به شما بسپارند.

  • طراحی سایت برای گرفتن تبلیغات و فروش بک لینک

نوع دیگری از روش‌های مرسوم در دنیای اینترنت، طراحی سایت به منظور گرفتن تبلیغات است. سایت‌های خبری مانند «ورزش ۳»، «تسنیم»، «خبر آنلاین» و غیره با جذب مخاطبان زیاد شروع به گرفتن تبلیغات و فروش رپورتاژ و بک لینک می‌کنند (اگر نمی‌دانید بک لینک یا رپورتاژ چیست آن را در مقالۀ دیگری از ثبت دنیز مطالعه کنید).

سایت‌های تبلیغاتی یک خوبی و یک بدی دارند: خوبی آنها این است که مانند سایت‌های فروش محصولات غیر فیزیکی نیاز به تأمین محصول نداشته و تمام درآمد حاصل از تبلیغات سود خالص است و بدی آنها این است که نسبت به سایت‌های فروشگاهی باید دارای مخاطب و محبوبیت بیشتری باشند و رسیدن به این تعداد مخاطب و محبوبیت زمان‌بر است. برای مثال یک سایت فروشگاهی شاید اگر به روزی بیست کاربر برسد فروش آن شروع شود؛ اما یک سایت خبری برای اینکه بتواند تبلیغات کند باید به عددی خیلی بیشتر از این مقادیر دست یابد. البته خبر خوب این است که سایت‌های خبری نسبت به دیگر سایت‌ها سریع‌تر مخاطب جذب می‌کنند.

  • فروش اطلاعات

قرار نیست خیلی به این موضوع بپردازیم. اما تا کنون برای شما سؤال شده که کسب و کا‌رهایی مثل؛ گوگل و فیسبوک و اینستاگرام چگونه درآمد زایی می‌کنند؟ تبلیغات فقط بخش خیلی خیلی کوچکی از برنامۀ درآمد زایی این شرکت‌های بزرگ است که آن هم یا جدیداً به شرکت اضافه شده است یا خیلی دیر اضافه شده است. (مثلاً چندین سال طول کشید تا اینستاگرام بخش پروموت خود را راه اندازی کند و مستقیم از کاربران هزینه دریافت کند) پس در این سال‌ها اینستاگرام چگونه درآمد زایی می‌کرده است؟

جواب در فروش اطلاعات است! ضرب المثلی می‌گوید در دنیای اینترنت و دیجیتال مارکتینگ یا باید محصولی بخرید، یا خود شما محصول هستید! حال مسئله با مثالی برای شما روشن می‌شود:

فرض کنید شرکت گوگل نسبت به جست و جوهای کاربرانش می‌داند که در سال ۲۰۲۲ نسبت جستجوی «خرید تیشرت طرح دار» نسبت به «خرید تیشرت ساده» بیشتر می‌شود. یا جستجوی کلمۀ «خرید تیشرت مشکی» در فرانسه بسیار بیشتر از «خرید تیشرت رنگی» است و این موضوع در اسپانیا کاملاً برعکس است. آیا می‌دانید این اطلاعات ریز و درشت چقدر برای برندهای بزرگ لباس از قبیل ورساچه، دی اند جی، نایک، آدیداس و غیره ارزشمند است و آنها حاضر هستند چقدر پول بابت این اطلاعات پراخت کنند؟ حال بماند که اطلاعات مهم‌تری مانند اطلاعات سیاسی و امثال آن چقدر مهم و گران می‌شود. البته این روش درآمد زایی در کسب و کارهای خاص و بزرگ اتفاق می‌افتد و به شما پیشنهاد می‌شود تا به عنوان یک کسب و کار محلی سمت آن نروید!

بخش های مختلف یک سایت

یک سایت دارای بخش‌های مختلفی است که در ادامۀ این مطلب از مجموعه ثبت دنیز هر کدام را به اختصار توضیح می‌دهیم.

  • آدرس یا دامین سایت

دامین (دامنه) یک سایت به صورت یکتا است. (مانند کد ملی برای هر شخص، یا آدرس ایمیل هر شخص) و نام و هویت سایت شما محسوب می‌شود.

  • هدر سایت

به بخش بالایی سایت که در تمام صفحات تکرار می‌شود هدر سایت می‌گویند. هدر معمولاً دارای اسم و لوگوی سایت، منو و راه‌های دسترسی سایت، قسمت پنل کاربری دارای کلیدهای کاربردی مانند سبد خرید، یک شماره تماس و غیره است.

  • فوتر سایت

فوتر یک سایت در قسمت زیرین آن است و آن هم در اکثر صفحات طراحی سایت تکرار می‌شود. بخش فوتر سایت معمولاً محل قرار دادن اطلاعات کامل‌تر سایت از قبیل آدرس، شماره تماس و راه‌های ارتباطی (مانند لینک اینستاگرام و واتساپ)، لوکیشن و غیره است. فوترسایت همچنین محلی برای معرفی کلی کسب و کار، نشان‌ها و نمادهای الکترونیک، عنوان قانون کپی رایت و در اکثر موارد منویی مانند منوی هدر است.

  • صفحات بدنه سایت

صفحات بدنه یک سایت که شامل موارد زیر است:

    • صفحه اصلی

صفحه اصلی که همان صفحۀ اول سایت و مهمترین صفحۀ آن است. در سایت‌های فروشگاهی سعی می‌شود در صفحۀ اصلی ویترینی از محصولات مهم سایت ساخته شود و در سایت‌های خبری سعی می‌شود خبرهای مهم در صفحه اصلی بیان شود.

    • صفحه اخبار و تولید محتوا

صفحۀ اخبار و تولید محتوا که بعد از صفحۀ اصلی یکی از مهمترین صفحات سایت به حساب می‌آید  رابطی میان کاربر و مقالات ومحتواهای سایت است.

    • صفحه درباره ما

این صفحه شامل اطلاعات و تاریخچۀ شرکت مربوطه، اعضای آن و دیگر موارد است.

    • تماس با ما

تمامی راه‌های ارتباطی سایت در این صفحه قرار می‌گیرد. البته به این نکته توجه کنید که راه‌های ارتباطی مهم باید در صفحات دیگر و فوتر سایت نیز تکرار شوند.

    • صفحه فروشگاه

یکی از صفحات خیلی مهم برای سایت‌های فروشگاهی است که در آن تمامی محصولات خود را دسته بندی کرده و گذاشته‌اند.

    • صفحات دیگر

ممکن است هزاران نوع صفحه مانند رزرو میز برای رستوران، صفحه همکاری با ما، گالری و غیره داشته باشیم که برای هر کسب و کار مخصوص است. پس نمی‌توانیم به توضیح تک تک آنها بپردازیم.

انواع سایت از نظر فنی

در این بخش نمی‌خواهیم به صورت خیلی تخصصی و فنی طراحی سایت را بررسی کنیم؛ اما مطالبی که به عنوان شخصی که می‌خواهد سایت سفارش دهد یا دانشجویی که می‌خواهد طراحی سایت را یاد بگیرد، برای شما همۀ آنچه که نیاز است را آموزش می‌دهیم.

  • سیستم‌های مدیریت محتوا

سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس سیستم‌هایی هستند که خیلی از موارد را از قبل کدنویسی کرده و در اختیار کاربران قرار می‌دهند وکاربر نیاز به دوباره نویسی این بخش‌ها ندارد و و خیلی سریع می‌توان با مونتاژ کردن بخش‌های از پیش طراحی شده، سایت خود را بسازد. از مزایای استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توانیم سرعت در تولید، کاهش باور نکردنی هزینه‌های تولید، کاهش هزینه‌های تغییر و پشتیبانی را مثال بزنیم؛ اما از معایب آن می‌شود قابلیت انعطاف و شخصی سازی کمتر نسبت به سایت‌های برنامه نویسی شده را خاطر نشان کرد.

  • سایت‌های برنامه نویسی و کد نویسی شده

سایت‌هایی هستند که برنامه نویس باید از صفر تاصد سایت را خودش بسازد. به این صورت که برنامه نویس فرانت اند و بک اند (اگر در حالت کلی بخش فنی سایت را متوجه نشدید باید مقالات مرتبط موجود در وب‌سایت دنیز را مطالعه نمایید چرا که در این مطلب بصورت خیلی خلاصه توضیح داده شده است) شروع به طراحی سایت از پایه می‌کند و کد تمامی بخش‌های سایت را می‌نویسد. برنامه نویسی سایت بیشتر برای سایت‌های خیلی خاص که ویژگی‌های منحصر به فردی دارند مناسب است. برای مثال سیستم ثبت نام ایران خورو را نمی‌شود با وردپرس ساخت و مجبور به کد نویسی هستیم. یا سیستم انتخاب واحد دانشگاه! 

در این مطلب سعی بر آن بود هرآنچه که باید برای طراحی سایت بدانید را به طور جامع و کامل شرح دهیم. اطلاعات بیشتر در این زمینه و مشاورۀ طراحی سایت را هم اکنون از متخصصان و کارشناسان تیم طراحی دنیز دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *