آیا می‌دانید دفاتر پلمپ چیست؟ یا چرا باید اشخاص حقوقی و تجار آن را دریافت کنند. در این بخش از وب‌سایت ثبت دنیز تصمیم بر این شد به شما همراهان همیشگی مجموعۀ ثبت دنیز صفر تا صد روند و موارد مرتبط با دفاتر پلمپ را ارائه دهیم. دفاتر پلمپ، دفاتری هستند که هم تجار و هم اشخاص حقوقی موظف به دریافت آن پیش از شروع سال مالی هستند. اگر این دفاتر دریافت نشوند برای این اشخاص جرائم علی الرأس تعیین خواهد شد. ادارۀ مالیات به منظور محاسبۀ دقیق در روند تعیین مالیات‌های مستقیم بعد از اتمام سال مالی طی 6 ماه از گذشت اظهارنامه مالیاتی، این دفاتر را از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می‌کند. تا بر اساس تطابق صورت وضعیت مالی شرکت با میزان مبلغ اظهارنامه مالیاتی، مبلغ واقعی کارکرد یک شرکت یا تاجر را محاسبه کند تا بر اساس آن مالیات مورد نظر را اعلام نماید.

البته لازم به ذکر است حتی اگر اشخاص حقیقی یا حقوقی معافیت مالیاتی داشته باشند نیز باید دفاتر قانونی شرکت را دریافت کنند. زیرا این اشخاص نیز موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی هستند.بلکه بر اساس مبلغ اعلام شده، میزان خالص و ناخالص کلی که توسط اداره مالیات بر اساس آمار رسمی محاسبه می‌شود، به طور دقیق اعلام شود. با توجه به این تفاسیر مشمولین دریافت دفاتر پلمپ بهتر است با روند دریافت این دفاتر آشنایی کامل داشته باشند. در صورتی که مشمول دریافت دفاتر پلمپ هستید و نمی‌دانید باید از کجا شروع کنید می‌توانید با کارشناسان حقوقی ثبت دنیز تماس بگیرید.

مشاوره ثبت برند

دفاتر پلمپ چیست؟

دفاتر پلمپ چیست؟
دفاتر پلمپ چیست؟

 

در مقدمه شرح کوتاهی از دفاتر و کاربرد آن به شما ارائه دادیم. اما اگر بخواهیم دقیق‌تر توضیح دهیم. دفاتر پلمپ در واقع برای درج صورت مالی اشخاص در کسب و کار تجاری آنها تعیین شده است. قانون تجارت، تجار و اشخاص حقوقی را موظف دانسته هر سال پیش از آغاز سال مالی اقدام به دریافت دفاتر قانونی کنند. از این رو عدم دریافت این دفاتر مسئولیت قانونی برای اشخاص مورد نظر خواهد داشت. دفاتر پلمپ در قانون به چهار دفتر تقسیم می‌شوند. دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و دفتر کپیه؛ که دفتر دارایی و دفتر کپیه در قانون تجارت تعریف شده‌اند اما عملاً دریافت نمی‌شود.

مهمترین دفاتر پلمپ، دفتر روزنامه و دفتر کل است. در قانون دفتر روزنامه جهت ورود ریز اطلاعات مالی و صورت وضعیت مالی تعریف شده است. اما در دفتر کل اطلاعات تکمیلی‌تری وارد خواهد شد. تاجر یا شرکت‌های تجاری هر روزه باید صورت وضعیت و فاکتور‌های خرید و فروش خود را در دفتر روزنامه وارد کنند. بعد از 7 روز باید این اطلاعات به صورت خلاصه‌تر در دفتر کل وارد شود. همان طور که از نام دفتر کل بر می‌آید اطلاعات کلی‌تری را تجار و شرکت‌های تجاری در آن وارد می‌کنند.

نحوه اخذ دفاتر پلمپ اشخاص حقیقی و حقوقی

همان طور که گفته شد دو نوع متقاضی دفاتر پلمپ وجود دارد. نوع اول اشخاص حقیقی هستند و نوع دوم اشخاص حقوقی. بر اساس قانون، همۀ اشخاص حقوقی، چه شرکت‌های مشمول پرداخت مالیات و چه شرکت‌های معاف از مالیات باید دفاتر قانونی را دریافت کنند. اما بین اشخاص حقیقی تنها کسانی که معاملات تجاری انجام می‌دهند و تاجر هستند، باید دفاتر قانونی شرکت را دریافت کنند. بنابراین مشاغل خرد و بنگاه‌های کوچک اقتصادی نیاز به دریافت دفاتر قانونی ندارند. تقریباً نحوۀ دریافت دفاتر پلمپ برای اشخاص حقیقی و حقوقی به یک صورت انجام می‌شود. از این جهت باید در سامانۀ ثبت شرکت‌ها که سامانۀ ارائه دهنده خدمات به اشخاص حقوقی است ثبت نام اولیه انجام شود تا پس از طی روندی دفاتر قانونی اخذ گردد.

از زمان اقدام به دریافت دفاتر پلمپ، حدوداً دو هفته بعد، در صورت درست پیش رفتن روند ثبت نام، دفاتر قانونی به آدرس وارد شده در سامانه ارسال خواهند شد. مشروط به آنکه اولاً روند ثبت نام در سامانه را صحیح انجام داده باشید. ثانیاً هزینۀ مربوطه را پرداخت کرده باشید. در ادامه توضیحات تکمیلی‌تری را به شما عزیزان خواهیم داد. بنابراین اگر برای اولین بار است که می‌خواهید دفاتر پلمپ قانونی خود را ثبت نام کنید نیاز نیست نگران عدم آشنایی با قوانین اخذ دفاتر پلمپ باشید، کارشناسان ما در ثبت دنیز سعی کرد‌اند به زبان ساده تمام قواعد را به شما در این مطلب و دیگر مطالب مرتبط وب‌سایت ثبت دنیز اعلام کنند.

مراحل اخذ دفاتر پلمپ

 

مراحل اخذ دفاتر پلمپ
مراحل اخذ دفاتر پلمپ

 

بخشی از مراحل دفاتر پلمپ در سامانه اداره ثبت انجام می شود و باقی مراحل نیز ارائه مدارک به سازمان مورد نظر است. گام به گام مراحل اخذ دفاتر قانونی به شکل زیر انجام می‌شود.

مرحله اول: ثبت نام در سامانه ثبت شرکت ها

در این مرحله باید مدارک به کارشناس ثبتی که روند ثبت نام پرونده را انجام می‌دهد ارائه شود. یا اگر خود شما می‌خواهید روند کار را انجام دهید باید دقت داشته باشید اطلاعات را درست در سامانه ثبت شرکت‌ها وارد کنید. بنابراین بعد از وارد شدن به سامانه ثبت شرکت‌ها در قسمت دفاتر پلمپ باید حقیقی یا حقوقی بودن درخواست را مشخص کنید. در مرحلۀ بعد نیز باید حوزه فعالیت و آدرس ثبتی را درج نمایید. در هر گام از ثبت نام سامانه‌ای باید اطلاعات درخواست شده در هر مرحله مانند اطلاعات مدیران، اطلاعات ثبتی شرکت یا جزئیات سفارش را در سامانه وارد نمایید.

با ثبت موقت اطلاعات و داده‌های وارد شده ذخیره می‌شوند و با ثبت نهایی، اطلاعات به کارتابل کارشناس دفاتر پلمپ اداره ثبت ارسال می‌شود. توجه داشته باشید در زمان ثبت نام سامانه‌ای حتماً جهت پیگیری درخواست شماره پیگیری بالای صفحه را رد جایی یادداشت کنید. با ثبت نهایی در سامانه ثبت باید برگه پذیرش نهایی را در دو نسخه دریافت کنید.

مرحله دوم: تکمیل و پست مدارک

مدارک مربوط به ثبت شرکت یا تاجر را با اظهارنامه دفاتر پلمپ و برگه پذیرش نهایی باید در پاکت پستی مخصوص به دفاتر پلمپ به اداره ثبت شرکت‌های حوزه تعیین شده ارسال کنید.

مرحله سوم: پیگیری درخواست دفاتر پلمپ

با ارسال مدارک، مجدد باید به سامانه ثبت شرکت‌ها جهت پیگیری درخواست و پرداخت هزینه دفاتر پلمپ، به سامانه مراجعه کنید. در قسمت پیگیری درخواست، شماره پیگیری را وارد کنید و در درگاه پرداخت باز شده هزینهۀمربوط به دفاتر را پرداخت کنید.

مرحله چهارم: دریافت دفاتر قانونی

با تایید کارشناس اداره ثبت شرکت‌ها، دفاتر پلمپ با اطلاعات و تاریخ درخواست اظهارنامه دفاتر پلمپ قانونی مشخص می‌شود و به آدرس متقاضی پست می‌گردد. جهت مشاهدۀ وضعیت مرسولۀ پستی دفاتر، پلمپ در قسمت پیگیری درخواست، کارشناسان اداره ثبت شرکت، شماره مرسوله را در قسمت درخواست پیگیری قرار می‌دهند. شما با دریافت شماره مرسوله و پیگری آن در سامانه پست می‌توانید از وضیت مرسوله مطلع شوید. در نهایت نیز مرسوله به آدرس مورد نظر تحویل داده می‌شود. اگر به هر دلیلی کسی برای دریافت مرسوله پستی در آدرس مورد نظر حضور نداشته باشد. مرسوله به واحد پستی برگشت داده می‌شود. مدیر عامل یا دارنده حق امضاء با مراجعه به واحد پست می‌تواند دفاتر را تحویل بگیرد.

نکات قانونی دفاتر پلمپ

دفاتر پلمپ یکی از اسناد مهم شرکت یا تاجر است که باید در حفظ و نگهداری از آن بکوشد. جدا از این مورد حتماً باید صورت وضعیت مالی توسط حسابدار یا حسابرس در دفاتر وارد شود و فاقد هر گونه قلم خوردگی یا خط خوردگی باشد. زیرا هر نوع مخدوش بودن وقلم خوردگی به منزلۀ تقلب و فرار مالیاتی محسوب می‌شود. حتماً اطلاعات را در سامانه چک کنید و بعد ثبت نهایی آن را انجام دهید. مخصوصاً اگر در روز‌های پایانی مهلت قانونی، درخواست دفاتر پلمپپ را ثبت می‌کنید. اگر آدرس پستی تغییر کرده باشد باید ابتدا تغییرات مربوط به آدرس شرکت را انجام دهید و سپس اقدام به ثبت نام دفاتر کنید.

چنانچه در سامانه با خطای عدم تطابق کد پستی با آدرس مواجه شدید باید تأییدیه کد پستی را دریافت کنید تا بتوانید مراحل ثبت نام را تکمیل کنید. بعد از اتمام سال مالی نمی‌توانید دفاتر قانونی را دریافت کنید. تجار و شرکت‌های تجاری نیز برای دریافت کارت بازرگانی حتماً باید دفاتر قانونی را دریافت کرده باشند.

مدارک دریافت دفاتر پلمپ

متقاضیان حقیقی باید حتماً مدارک شناسایی خود را ارائه دهند و اشخاص حقوقی باید آگهی تأسیس، آگهی آخرین تغییرات، مدارک شناسایی مدیران شرکت را ارائه دهند. سایر مدارک که شامل: اظهارنامه دفاتر پلمپ، پذیرش سامانه‌ای است را هر دو متقاضی در زمان ثبت نام دریافت می‌کنند که باید به آدرس اداره تعیین شده پست شود.

امتیاز دریافت دفاتر پلمپ

مهمترین امتیاز دفاتر پلمپ، مستند بودن صورت وضعیت مالی شرکت است. در خیلی از موارد افراد به دلیل نداشتن دفاتر پلمپ مجبور به پرداخت مالیات‌های سنگین شدند. در حالی که اگر دفاتر پلمپ قانونی شرکت را هر ساله دریافت می‌کردند در صورت تعیین مالیات غیر معقول می‌توانستند به استناد دفاتر قانونی شرکت از پرداخت مالیات غیر واقعی جلوگیری نمایند. اما امتیاز دیگر این دفاتر برای تجار یا شرکت‌های بازرگانی است که به دنبال دریافت کارت بازرگانی خود هستند. این شرکت‌ها باید برای انجام فعالیت تجاری کارت بازرگانی داشته باشند تا بتوانند واردات و صادرات محصولات مختلف را انجام دهند.

یکی از شرایط و مدارک اصلی برای دریافت کارت بازرگانی ارائه دفاتر قانونی است. جدا از موارد فوق که موارد قانونی اجباری هستند. امتیاز بعدی برای خود شرکت یا تاجر است. با داشتن دفاتر قانونی از میزان درآمد، سود، هزینه‌های سال مالی گذشته آگاه شده و به حساب و کتاب مالی مجموعه به راحتی رسیدگی کنید. در نهایت در زمان تصویب ترازنامه سالانه با استفاده از همین دفاتر قانونی شرکت، از هزینه‌ها و درآمد و سود حاصل شده به طور دقیق اطلاع پیدا کنید.

مشاوره ثبت برند

تعرفه های دفاتر پلمپ

 

تعرفه دفاتر پلمپ
تعرفه دفاتر پلمپ

 

در انجام هر روندی یکی از مهمترین فاکتور‌های اشخاص، استعلام هزینه است. اما برخی موارد مانند دفاترپلمپ که چاره‌ای جز دریافت آن ندارید. هزینه‌ها بر اساس نوع سفارش محاسبه می‌شود. دفاتر قانونی 50 برگ ارزان‌ترین دفاتر پلمپ هستند و دفاتر پلمپ 200 برگ گران‌ترین دفاتر قانونی شرکت هستند. اگر میزان گردش مالی شرکت بالا باشد باید دفاتر پلمپ 200 برگ تهیه کنید و در صورتی که گردش مالی پایین یا متوسطی دارید می‌توانید سفارش دفاتر قانونی 50 برگ را داشته باشید.

اگر برای روند پرونده به مؤسسات ثبتی مراجعه کنید، هزینه کارشناس اجرایی را نیز باید پرداخت کنید که البته هزینۀ چندان بالایی نیست. دریافت دفاتر قانوناً باید پیش از آغاز سال مالی باشد. اما اگر قبل از سال مالی نتوانستید دفاتر قانونی را دریافت کنید تا پایان سال نیز این فرصت را دارید که دفاتر قانونی همان سال را دریافت کنید. در صورت اتمام سال به هیچ عنوان این امکان وجود ندارد تا شما بتوانید دفاتر قانونی سال گذشته را دریافت کنید.

مطالعۀ این مطلب از ثبت دنیز باعث شد همه آنچه که مربوط به دفاتر پلمپ است را بدانید. اما بهتر است برای ثبت نام این دفاتر نیز از یک کارشناس ثبتی مشاوره بگیرید. در خیلی از موارد ممکن است آیین نامه‌های جدیدی تصویب شود که بعد از نگارش این مطلب باشد. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حتماً تماسی با کارشناسان حقوقی ثبت دنیز داشته باشید. اگر زمان یا وقت یا آشنایی با سامانۀ ثبت ندارید، کارشناسان ما در مجموعۀ ثبت دنیز صفر تا صد مراحل ثبت دفاتر پلمپ شما را انجام خواهند داد. اگر می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه، دفاتر خود را ثبت کنید. تمام  مشاوره‌های ثبتی مجموعۀ ثبت دنیز رایگان است، هم اکنون می‌توانید با کارشناسان مجموعه تماس حاصل کرده و از این امتیاز استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *