[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 آیا می‌دانید برند چیست؟ یا چرا باید ثبت برند داشته باشید؟ این دو سؤال در ذهن همۀ کسانی که برای اولین بار می‌خواهند ثبت‌برند داشته باشند ایجاد می‌شود. برند  به طور کلی اسم، کلمه یا جمله‌ای است که اشخاص حقیقی و حقوقی برای هویت محصولات یا خدمات متعدد خود ارائه می‌دهند. برند‌ها ارزشمند‌ترین دارایی محصولات و خدمات است. به نوعی، کسب و کار‌های مختلف برای اعتبار بخشیدن به فعالیت‌های تجاری و خدماتی خود از برند استفاده می‌کنند. اما آنچه که اعتبار یک برند را تضمین می‌کند ثبت برند است. همۀ ما برند‌های زیادی را در محصولات یا خدمات متعدد می‌شناسیم که به دلایل مختلف طرفدار سر سخت برخی از آنها هستیم. حس اعتماد و فروش بالای محصولات از جمله مواردی است که یک برند ایجاد می‌کند.

ثبت برند از جمله مواردی است که حتماً لازم است یک مشاور ثبتی داشته باشید تا با توجه به سابقه‌ای که دارند به شما در ثبت برند کمک کنند.

مجموعۀ ثبت دنیز مشاوره ثبت برند را به صورت رایگان توسط برترین کارشناسان ثبت‌برند به شما ارائه می‌دهد. اشخاصی که چندین بار اقدام به ثبت‌برند کرده‌اند اما هنوز موفق به ثبت برند نشده‌اند. کاملاً منظور ما را درک خواهند کرد. کارشناسان ثبت برند با توجه به تجربه و ابزار‌هایی که در اختیار دارند می‌توانند در صد احتمال ثبت‌برند را به شما بگویند.

مشاوره ثبت برندچرا ثبت برند را انجام دهیم؟

 

ثبت برند
ثبت برند

 

جواب این سؤال کاملاً به انگیزۀ شما برای تداوم کاری که انجام می‌دهید بستگی دارد. مثلاً اگر شما یک تولید کنندۀ لوازم آرایشی بهداشتی هستید که چندین زمینۀ کاری را تجربه کرده‌اید و احتمال دارد، از این کسب و کار هم خارج شوید. لزومی ندارد ثبت برند انجام دهید. اما اگر می‌خواهید در زمینۀ کاری خود پیشرفت کنید و تا چند سال آینده برند محصولات شما محبوب‌ترین برند بازار باشد. باید به ثبت برند بسیار اهمیت دهید. ثبت، نام تجاری تضمین انحصار بازار کار شماست. یعنی کسی نمی‌تواند از برند محصول یا خدمات شما بدون اجازۀ قانونی از طرف شما، استفاده کند.

دلیل دومی که باید برند ثبت کنید. جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه‌ای است که برای معرفی نام تجاری خود انجام می‌دهید. شما سال‌ها ممکن است برای معرفی یک اسم در زمینۀ کاری خود تلاش کنید. اما هیچ تضمینی برای از بین نرفتن تلاش شما وجود ندارد. این همان بحثی است که قانون ثبت علائم تجاری بدان پرداخته است. بر اساس این قانون هیچ اجباری برای ثبت‌برند وجود ندارد. اما این قانون تنها مورد حمایت اسامی است که روند ثبت برند را انجام داده‌اند. اما پاسخ مهم‌تر این است؛ یا باید از برندی استفاده کنید که ثبت شده است یا اینکه هیچ برندی نداشته باشید.

در نگاه اول شاید دلیل ذکر شده چندان منطقی نباشد. اما وقتی بدانید استفاده از برند ثبت شده دیگران پیگرد قانونی دارد و مجازات نقدی به دنبال دارد. متوجه منظور این مطلب خواهید شد. اینکه بفهمید برندی ثبت شده است یا نه، باید استعلام آن را بگیرید. اما حتی اگر در زمانی که استعلام گرفته شد، برند ثبت نشده باشد. ممکن است در زمان استفادۀ شما از برند شخص دیگری درخواست ثبت آن را به ادارۀ مالکیت صنعتی ارسال کند، که در این صورت هم برند به ثبت می‌رسد و دست شما به جایی بند نخواهد بود.

شرایط ثبت برند

ثبت برند دارای شرایطی است که اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن این شرایط می‌توانند تقاضای ثبت برند را داشته باشند. عدم وجود هر یک از این شرایط مساوی با عدم امکان ثبت‌برند است.

  1. اولین شرط ثبت برند داشتن حداقل سن قانونی است. البته حداقل سن قانونی برای اشخاص حقیقی صدق می‌کند. چون مدیر عامل شخص حقوقی باید سن قانونی داشته باشد. بنابراین می‌توان گفت همۀ اشخاص حقوقی از شرط اول برخوردار هستند.
  2. بر اساس قوانین ثبت علامت تجاری، برند باید فارسی باشد و در یکی از لغت نامه‌های فارسی هم معنا شده باشد.
  3. اگر تمایل به ثبت برند غیر فارسی دارید. از شرایط ثبت آن، داشتن کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی است. شرایط ثبت علائم تجاری بی معنا نیز داشتن کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی است.
  4. همۀ متقاضیان ثبت برند تنها با ارائۀ مجوز مرتبط با طبقات درخواست شدۀ  برند امکان ثبت‌برند را دارند. مجوزی که برای ثبت‌برند ارائه می‌کنید باید هم با موضوع طبقات برند مرتبط باشد و هم به نام مالک برند یا یکی از شرکاء در برند‌های اشتراکی باشد. با مجوز شخص ثالث برند قابل ثبت نیست.

مزایای ثبت برند

این روزها بازار ثب‌ برند بسیار داغ است. زیرا افراد آگاهی کامل‌تری نسبت به چند سال قبل در مورد قوانین ثبتی پیدا کرده‌اند. مخصوصاً قوانین مالکیت صنعتی و معنوی که جزء حقوق مکتسبه افراد است. در قوانین مالکیت معنوی ثبت برند، ایجاد مالکیت معنوی به نام شخصی که تقاضای ثبت آن را دارد ذکر شده است. از این رو اولین مزیت ثبت، نام تجاری، ایجاد مالکیت تام است. این مالکیت هم قابل نقل و انتقال است. اگر برندی ثبت شود هیچ کس جز مالک برند، حق استفاده از آن را ندارد مگر اینکه اجازۀ استفاده توسط مالک برند صادر شده باشد.

از این رو اگر از برند ثبت شده‌ای بدون اجازۀ مالک برند استفاده شود این موضوع قابل پیگرد قانونی است. یکی از شرایط ثبت علائم تجاری برای اشخاصی است که می‌خواهند برای محصولات خود انواع استاندارد‌ها و ایزو‌ها را دریافت کنند، داشتن برند اجباری است. مزیت بعدی که با ثبت‌برند به وجود می‌آید، تبلیغات و معرفی برند است. می‌توانید برای برند خود از طریق تبلیغات سرمایه گذاری کنید و به برند اعتبار ببخشید. بدون اینکه نگران اتلاف هزینۀ خود باشید.

نکات مربوط به اظهارنامه ثبت برند

تقاضای ثبت‌برند از طریق سامانه مالکیت صنعتی انجام می‌شود. در این سامانه باید درخواست خود را در اظهارنامه علائم تجاری تکمیل کنید و به اداره مالکیت صنعتی ارسال کنید. اظهار نامه ثبت برند یک فرم الکترونیکی است که بعد از تکمیل آن ثبت نهایی برای بررسی کارشناس انجام خواهد شد. نکاتی که در تنظیم اظهارنامه ثبت برند باید توجه شود. به شرح زیر است.

  1.  حتماً باید ابتدا حساب کاربری در سامانۀ مالکیت صنعتی ایجاد شود تا بتوانید اظهارنامه ثبت برند را دریافت کنید.
  2.  در تکمیل اطلاعات متقاضی و مشخصات برند و مستندات ثبتی حتماً گزینه‌های ستاره دار را تکمیل کنید.
  3.  توجه داشته باشید اطلاعات به درستی وارد شود. زیرا امکان ویرایش اظهارنامه بعد از ارسال وجود ندارد.
  4. اگر ثبت‌برند اشتراکی باشد باید اظهارنامه برای همۀ متقاضیان در کارتابل هر یک تنظیم شود.
  5. هزینۀ اظهارنامه برای اشخاص حقوقی بالاتر از اشخاص حقیقی خواهد بود.
  6. انتخاب تعداد طبقات بیشتر برای ثبت‌برند، هزینۀ اظهارنامه را بالا‌تر خواهد برد.
  7. بعد از ارسال و بررسی کارشناس در صورت نقص در اطلاعات اظهارنامه حداکثر ظرف مدت یک ماه باید نقص‌های ابلاغ شده، رفع و مجدد مورد بررسی کارشناس قرار گیرد.
  8. باشید از زمان ارسال اظهارنامه ثبت برند حق تقدم ثبت‌برند ایجاد خواهد شد.
  9. ثبت برند در ادارۀ مالکیت صنعتی تنها به موجب تنظیم اظهارنامه الکترونیکی ثبت برند امکان دارد.
  10. برای ثبت برند بین المللی باید اظهارنامه ثبت برند به زبان لاتین تنظیم شود.

نحوه انتخاب نام برند

 

انتخاب نام برند
انتخاب نام برند

 

اصلی‌ترین معیار ثبت‌برند انتخاب نام آن است. متقاضی ثبت‌برند باید اسمی انتخاب کند که قابل ثبت باشد. بر اساس قوانین ثبت، اسم برند باید خاص باشد و تکراری نباشد. برای اینکه اسم تکراری انتخاب نکنید باید به دنبال واژه‌هایی باشید که در حال حاضر کابرد ندارند یا اگر کاربرد دارند. در خصوص کاری که می‌خواهید انجام دهید عمومیت نداشته باشد. اسم برند بهتر است به نوعی محصول یا کار شما را تعریف کند. در انتخاب نام برند چند عامل را باید در نظر داشته باشید. عامل اول قوانین مربوط به ثبت‌برند که اصلی‌ترین عامل نیز محسوب می‌شوند. قواعد و اصول برندینگ که نام برند در خصوص آن بسیار اهمیت دارد.

استعلام نام برند

مرحلۀ اول ثبت‌برند از تمام مراحل برند طولانی‌تراست. چرا که بیشتر زمان متقاضی در نوبت رسیدگی صرف می‌شود. از این رو بهتر است قبل از ثبت‌برند، استعلام آن را دریافت کنید تا در صورتی که نتیجۀ استعلام، موردی را یافت نکرد اقدام به ثبت برند کنید. استعلام برند از دو طریق قابل انجام است که پیشنهاد ما به شما انجام روند استعلام از هر دو روش زیر است.

  • روش اول استعلام نام برند

روش اول استعلام از طریق سامانۀ ادارۀ مالکیت صنعتی است. در این سامانه امکان استعلام برند‌های ثبت شده وجود دارد. در واقع هر برندی که به ثبت می‌رسد در آرشیو بانک اطلاعاتی سامانۀ مالکیت صنعتی قرار می‌گیرد. بعد از ورود به سامانۀ مالکیت صنعتی به قسمت جستجو در بانک اطلاعات علائم تجاری ورود پیدا کنید. در قسمت جستجو اسم برند را وارد کنید. بعد از وارد کردن رمز گزینۀ جستجو را کلیک نمایید تا نتیجۀ جستجو را مشاهده کنید.

  • روش دوم استعلام نام برند

روش دوم استعلام از طریق سامانۀ روزنامه رسمی است. در روش دوم برند‌هایی که آگهی روزنامه شده باشند. اما هنوز به آرشیو بانک اطلاعاتی سامانۀ مالکیت صنعتی ورود پیدا نکرده‌اند نیز قابل استعلام هستند. استعلام ثبت برند در روزنامه رسمی بدین صورت است که بعد از ورود به سامانۀ روزنامه رسمی باید به قسمت آگهی‌های قانونی وارد شوید. در این قسمت گزینۀ جستجو را در حالت علامت تجاری قرار دهید و در قسمت نام اسم برند را وارد نمایید و بعد گزینه جستجو را کلیک کنید. در صورتی که برندی با این نام ثبت شده بود می‌توانید مشاهده کنید.

مراحل ثبت برند

برای ثبت‌برند مراحل زیر را باید انجام دهید.

  1.  تکمیل مدارک برند
  2. ایجاد حساب کاربری در سامانۀ مالکیت صنعتی، در این مرحله متقاضی با ارائه گواهی امضاء و شماره موبایل به نام حساب کاربری خود را در سامانۀ ایجاد می‌کند.
  3.  مرحلۀ دیگر ثبت‌برند تنظیم اظهارنامه الکترونیکی آن است. در این مرحله باید فرم اظهارنامه الکترونیکی را دریافت کنید و بعد از وارد کردن اطلاعات مالک برند و مشخصات برند و تکیل اطلاعات خواسته شده در اظهارنامه اقدام به ثبت نهایی می‌کنید.
  4. در این مرحله باید هزینۀ اظهارنامه ثبت برند را پس از تأیید نهایی در لینک پرداخت باید پرداخت کنید.
  5.  با پرداخت هزینۀ اظهارنامه، درخواست ثبت در نوبت رسیدگی قرار می‌گیرد اصولاً رسیدگی اولیه برند 35 الی 45 روز زمان خواهد برد.
  6.  در ابتدا کارشناس طبقات برند را بررسی خواهند کرد. در صورتی که درخواست ثبت برند برای طبقات مربوطه صحیح باشد. تایید کارشناس اول را دریافت خواهد کرد. در مرحلۀ دوم کارشناس برند مورد نظر را با آرشیو برند‌های ثبت شده بررسی خواهد کرد. طی این مرحله نیز چه برند رد شود و چه تأیید شود باید کارشناسی سوم نیز انجام شود. در آخر نیز رئیس ادارۀ مالکیت صنعتی نتایج بررسی‌ها را مورد تأیید قرار خواهد داد.
  7.  طی مرحله ابلاغ ثبت یا نقص یا رد علامت تجاری برای مالک برند ارسال خواهد شد. در صورت تأیید ظرف 30 روز باید روزنامه نوبت اول را پرداخت کنید. در شرایط رد برند، امکان ثبت‌برند وجود نخواهد داشت. هنگام اعلام نقص نیز طی 30 روز باید رفع نقص اظهارنامۀ برند رفع شود.
  8. با تأیید و پرداخت روزنامۀ اول برند که در سامانۀ روزنامه رسمی قوه قضاییه انجام می‌شود. سی روز بعد از انتشار روزنامه اول هزینه ثبت پرداخت خواهد شد. با پرداخت هزینۀ شماره ثبت‌برند نیز صادر خواهد شد.
  9.  شماره ثبت‌برند به همراه اطلاعات مالک برند و مدت اعتبار برند باید در روزنامه رسمی مجدد منتشر شود. که به روزنامۀ نوبت دوم برند معروف است. وقتی انتشار روزنامۀ دوم نیز انجام شود. باید مالک برند یا وکیل قانونی وی به ادارۀ مالکیت صنعتی استان تهران جهت دریافت تصدیق نامۀ برند اقدام نمایند.

هزینه ثبت برند

 

هزینه ثبت برند
هزینه ثبت برند

 

با توجه به این که متقاضی شخص حقیقی یا حقوقی باشد. تعرفه ثبت‌برند نیز متفاوت خواهد بود. تعرفه‌های ثبت برند برای اشخاص حقوقی بالاتر از اشخاص حقیقی خواهد بود. بعد از این عامل بعدی در تعیین تعرفۀ ثبت‌برند تعداد طبقات برند است. بنابراین میزان هزینۀ دقیق که در روند ثبت‌برند باید پرداخت کنید با توجه به دو عامل فوق تعیین خواهد شد.

مدارک ثبت برند

مدارک ثبت برند برای متقاضیان کمی متفاوت خواهد بود. متقاضی ثبت‌برند شخص حقیقی یا شخص حقوقی خواهد بود که مدارک زیر را ارائه دهند.

  • مدارک ثبت برند اشخاص حقوقی

  1. تصویر شناسنامه و کارت ملی متاقاضی یا متقاضیان ثبت برند
  2. جواز کسب یا ارائه پروانه فعالیت به نام متقاضی
  3. شماره موبایل به نام مالک برند
  4. متقاضی باید برای ثبت نام در سامانه مالکیت صنعتی باید گواهی امضاء رسمی ارائه دهد.
  5. لیست محصولات برند
  6. رائه نام یا نمونه علامت تجاری یا اسم برند
  7.  وکالت نامه به وکیل رسمی دادگستری
  8.  کارت بازرگانی یا کارت عضویت وقتی
  • مدارک ثبت برند اشخاص حقوقی

  1. عکس از شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
  2. آگهی تأسیس شرکت
  3. آگهی آخرین تغییرات شرکت
  4. جواز تأسیس یا پروانه‌ای مبنی بر فعالیت شخص حقوقی
  5. شماره موبایل به نام شخص مدیر عامل
  6. ارائه گواهی امضاء مدیر عامل
  7.  لیست محصولات برند
  8.  ارائه اسم برند
  9.  کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی
  10.  وکالت نامه از سوی شرکت به وکیل دادگستری

قوانین حاکم بر ثبت برند

برای ثبت‌برند یک سری قوانین آمره وجود دارد. قوانینی مانند اسامی ممنوع برند یا سازمان صالح برای ثبت‌برند، برخی موارد قانونی بسیار حائز اهمیت هستند که باید در زمان ثبت برند به این مرجوع داشته باشید تا اسم برند شما مطابق قوانین ثبت انتخاب شده باشد. بر اساس قانون ثبت علائم تجاری برند باید از قواعد زیر برخوردار باشد.

  1. اسم تکراری، یعنی برند شما نباید عین یا مشابه برندی باشد که پیش از درخواست ثبت شما به ثبت رسیده است.
  2.  اسم برند حتماً باید واژۀ خاص باشد. از این رو اسم محصول، اسامی عام، صفت‌ها به تنهایی قابل ثبت نخواهند بود.
  3.  برند نباید اسم مکان یا اسامی مشهور یا اسم مذهبی باشد.
  4.  برند شما نباید خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه انتخاب شود. یعنی از واژه‌های مستهجن استفاده نکنید.
  5.  در قوانین ثبت برند امکان ثبت‌برند برای اشخاص زیر 18 سال وجود ندارد.
  6.  ثبت‌برند بدون مجوز امکان پذیر نخواهد بود.
  7.  ثبت‌برند های خارجی یا بدون معنا باید با کارت بازرگانی انجام شود.

مشاوره ثبت برندمدت اعتبار برند

همۀ برندها در صورت تایید و ثبت از تاریخ ارسال اظهارنامه برند به مدت 10 سال اعتبار دارند. بعد از 10 سال نیز تا 6 ماه پس از اتمام اعتبار برند حق اولویت برای ثبت‌برند برای مالک وجود دارد.

مدت زمان ثبت برند

زمان ثبت برند بستگی به پرونده شما دارد. اما در حالت عام روند بررسی برند در مرحلۀ اول حدوداً 35 الی 45 روز طول می‌کشد.

 

روند ثبت برند در مجتمع ثبت دنیز توسط یک تیم کاملاً حرفه‌ای و با تجربه پیش خواهد رفت. در این مجموعه ابتدا برند شما مورد استعلام قرار می‌گیرد و بعد از بررسی‌های انجام شده در صورتی که امکان ثبت‌برند وجود داشته باشد. درخواست ثبت برند شما توسط تیم اجرایی دنیز به ادارۀ مالکیت صنعتی ارسال می‌شود. همیشه دغدغۀ اصلی متقاضیان ثبت‌برند این است که نمی‌دانند برند آنها تا چه میزان ممکن است مورد تأیید قرار بگیرد. علاوه بر سامان‌ استعلام داشتن تجربه کاری در این حوزه بسیار اهمیت دارد. از این رو پیشنهاد ما در این حوزه أخذ مشاوره از افرادی است که تجربه طولانی دارند. خبر خوب برای شما که وقت خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دادید استفاده از مشاوره رایگان ثبت دنیز است.

ثبت برند فوری

برای خیلی از افرادی که در حوزه های مختلف، دارای کسب و کار هستند، ثبت برند می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. در این میان هستند مراکز و موسساتی که خدمات ثبت برند انجام می دهند اما برای صاحبین کسب و کار، ثبت برند فوری اهمیت زیادی دارد.

مجموعه ثبت دنیز یکی از معتبرترین موسسات ثبتی در کرج است که با دارا بودن مشاورین و متخصصین خبره در این حوزه، امکان ارائه خدمات مناسب را برای متقاضیان فراهم می نماید.

جهت دریافت هر گونه راهنمایی پیرامون نحوه ثبت برند، مدارک، مراحل و شرایط، می توانید با کارشناسان دنیز ثبت در ارتباط باشید. شما می توانید در صورت لزوم فرم زیر را پر کرده و اطلاعات تماس خود را درج کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *